Register FOR
FREE Now!
Click Here
COVID 19 GUIDANCE

The Wind Operations Dallas Virtual Agenda: Live and On-Demand

Register FOR FREE Now!
  • Select All
  • Day One: 21 July
  • Day Two: 22 July
REGISTER NOW

Day One: 21 July

09:00-10:00 (60 mins)

2020 reflection and the road ahead for North American wind operations

  • Session info coming soon.

John Gibson, VP Operations, Goldwind Americas
Ian MacRobbie, VP Operations, Liberty Power
Gerrud Wallaert, Senior VP Engineering, RWE Renewables
Moderator: Gareth Brown, CEO, Clir Renewables

10:00-10:15 (time mins)

Fresh insight on the OPEX trends and market outlook

  • Session info coming soon.

Speaker TBC

10:15-11:00 (45 mins)

Data driven operations and performance management

  • Session info coming soon.

Michael Nar, Analytics Lead, Data & Innovation, TransAlta
Ron Schoff, Senior Program Manager, EPRI
Kendra Williamson, Performance Management, EDP Renewables
Moderator: Stephen Dictor, Principal, Renewable Asset Partners

11:00-11:15 (15 mins)

It’s time for boardrooms to get a grip on digitalization

  • Session info coming soon.

Jonas Corné, CEO, Greenbyte

11:15-11:30 (15 mins)

More than the service, a guide towards owning and operating Autonomous Drones

  • Session info coming soon.

Jay Choi, Co-founder and CEO, Nearthlab

11:30-11:45 (15 mins)

Group Q&A

  • Session info coming soon.

Jonas Corné, CEO, Greenbyte
Jay Choi, Co-founder and CEO, Nearthlab

11:45-12:15 (30 mins)

Leverage Technology to be Your Greatest Compliance Resource

  • Session info coming soon.

Certrec

12:15-12:30 (15 mins)

Interview TBC

  • Session info coming soon.

Speaker TBC

12:30-13:15 (45 mins)

Raising standards - what does best practice look like in wind facility asset management?

  • Session info coming soon.

Mary Moravec, Senior Associate Asset Management, Invenergy
Jeremy Law, VP Commercial Asset Management, Longroad Energy
Meghan Semiao, Senior Manager Wind Operations, sPower
Bruce Hamilton, Director, Navigant

13:15-13:30 (15 mins)

Presentation TBC

  • Session info coming soon.

Speaker TBC

13:30-13:45 (15 mins)

Wind Plant Performance Changes with Age

  • Session info coming soon.

Dev Millstein, Renewable Energy Lead, Lawrence Berkeley National Laboratory

13:45-14:30 (45 mins)

Reliability - Validate and improve-uptime

  • Session info coming soon.

Speaker TBC

14:30-15:00 (30 mins)

The Value of Due Diligence to Reduce Your Regulatory Risk

  • Session info coming soon.

Certrec

Final speaking opportunities available - find out more here

Day Two: 22 July

09:00-10:00 (60 mins)

Overcoming challenges in wind training and workforce management

  • Session info coming soon.

Shawn John Lamb, CEO US Operations, Danish Wind Power Academy Americas
Samuel Akey, Operations Training Manager, Avangrid Renewables
Auston VanSlyke, Wind Training Manager, GE Renewable Energy
Chris DeLisle, Senior Training Manager, Goldwind Americas

10:00-10:45 (45 mins)

Strategy for Aging Assets

  • Session info coming soon.

Eric DeCristofaro, Project Manager, Sargent & Lundy
Fernando Sosa, Director, Cushman & Wakefield
Rakesh Khan, Director, Technology Solutions, FDH Infrastructure Services
John Bosche, President, ArcVera Renewables

10:45-11:00 (15 mins)

The Value of Due Diligence to Reduce Your Regulatory Risk

  • Session info coming soon.

Certrec

11:00-11:15 (15 mins)

Ready, Set, Audit! Get Successful Results Every Time

  • Session info coming soon.

Certrec

11:15-11:30 (15 mins)

Q&A

  • Session info coming soon.

Certrec

11:30-12:00 (30 mins)

Climate change considerations for operational wind farms

  • Session info coming soon.

Greg Kocsis, Senior Wind Energy Advisor, Consulate General of Denmark
Neil James, VP Operations and Maintenance, APEX Clean Energy

12:00-12:30 (30 mins)

Innovation in Balance of Plant

  • Session info coming soon.

Bradley Hendrix, BOP Lead, AES Wind Generation
Judah Moseson, Director - Business Development, Harvest Energy Solutions
Joe Banks, Director of Plant Operations, Harvest Energy Services
Troy Ryan, Director of Operations, Leeward Renewable Energy

12:30-12:45 (15 mins)

Multibrand O&M

  • Session info coming soon.

Speaker TBC, Siemens Gamesa Renewable Energy

12:45-13:15 (30 mins)

Control centre operations - Path for cost reduction

  • Session info coming soon.

Blake Holmes, OCC Supervisor, Leeward Renewable Energy
Judah Moseson, Director, Harvest Energy Services
Brad Purtell, Director (Services BD), Invenergy

13:15-13:30 (15 mins)

Assessing and mitigating cyber security risks on planned and operating assets

  • Session info coming soon.

John Franzino, CEO, GridSME

13:30-14:15 (45 mins)

Data collection and sharing

  • Session info coming soon.

Philip Totaro, Founder & CEO, IntelStor

14:15-14:30 (15 mins)

Contract excellence and management

  • Session info coming soon.

Jeremy Law, VP - Commercial Asset Management, Longroad Energy
Chelsea Stone, Director Sales, Vestas

Final speaking opportunities available - find out more here

Join 2,500+ Virtual Attendees

Sign up for free now!

2020 Sponsors & Exhibitors

Networking Sponsor

  • certrec

Silver Sponsors

  • nearthlab

Bronze Sponsors

  • BazeField

Sponsors

  • FDH
  • Greenbyte
  • timken

Exhibitors

Media Partners

  • Green Journal
  • GreenMatch
  • NAW
  • Recharge
  • Renewables Now
  • reNEWS
  • Wind Energy Network
  • Windpower Engineering & Development

Join 2,500+ Virtual Attendees

Register For Free Now!
#OMDALLAS

Reuters Events is a registered company in England and Wales - Registered number 09823909. 7-9 Fashion Street, London, E1 6PX, UK
Sponsorship / Exhibition Enquiries:
elizabeth@newenergyupdate.com
+44 207 375 7503

Delegates / General Enquiries:
rwatt@newenergyupdate.com
+44 (0) 20 7375 7177